Pikakiinnike

Viimeistellyn lopputuloksen saat käyttämällä Maler-kiinnikkeitä

Yleistä

 • Maler-pikakiinnikeellä voit asentaa listat, joissa on pikakiinnikeura
 • Kiinnike taittuu sisä- ja ulkokulmiin
 • Voit käyttää pikakiinnitteisten jalkalistojen asennuksessa apuna asennuslevyä.
 • Asennuslevyn avulla ruuvataan pikakiinnike seinään ja lista painetaan kiinnikkeen päälle. Kiinnitys käy nopeasti, listan pinta säilyy täysin ehjänä asennusjäljiltä ja lattia säästyy kolhuilta.
 • Voit luonnollisesti kiinnittää listat myös perinteisesti listanauloilla tai ruuveilla. Jalkalistojen yleisasennusohjeen löydät täältä

 

 

Asennusohje

 1. Kiinnikkeet asennetaan noin 50 cm välein. Jos seinässä on kaarevuutta, merkitse linjaaria tai vesivaakaa käyttäen myös seinän syvimpiin kohtiin kiinnikkeiden paikat.
 2. Ota huomioon listojen yksityiskohdat ja huoneen kulmat siten, että jokaisessa liitoskohdassa on kiinnike. Myös jatko-, jiiri- ja päätepalat kiinnitetään pikakiinnikkeillä.
 3. Sahaa yhden seinän/huoneen listat tarvitsemiisi mittoihin. Huomioi myös jatko-, jiiri- ja päätepalojen vaatimat tilat (asennusohjeet ovat näiden tuotteiden pakkauksissa).
 4. Asennuslevyä käytetään sellaisenaan 42 mm ja sitä matalampien listojen asennuksessa. Yli 42 mm korkeilla listoilla käytetään lisäksi korokekappaletta.
 5. Paina kiinnike asennuslevyn siihen päähän, jossa urat ovat. Kiinnike asettuu paikoilleen niin, että kiinnikkeen reiät tulevat aukkojen kohdalle.
 6. Kiinnitä pikakiinnikkeet seinään merkitsemiisi kohtiin. Käytä levyseiniin Maler-listaruuveja ja kiviseiniin Maler-naulatulppia.
 7. Poista asennuslevy ja aseta siihen seuraava kiinnike.
 8. Paina ylhäältä alaspäin lista kiinnikkeeseen.

 

Yli 42 mm korkean jalkalistan pikakiinnikkeen asennus

 

Lataa tulostettava PDF-tiedosto:

Asennusohje Pikakiinnike