Tuusulan Asuntomessut / Kohde 1 Lake Residence

Tuusulan Asuntomessuilla pääsimme toteuttamaan kokonaisen kohteen pintamateriaalien sisustussuunnittelun – Lake Residencen asunnot. Lähtökohtana oli, että kodit on tarkoitettu 2–4 henkiselle perheille, jotka seuraavat trendejä sekä haluavat huoletonta asumismukavuutta.

Sisustuksen tavoitteena oli se, että pintamateriaalit ovat asumiskäytössä laadukkaita ja kulutusta kestäviä sekä myös viimeisimpien trendien mukaisia. Lisäksi suunnittelussa otettiin huomioon asuntomessujen tiukka rakennusaikataulu, eli valittiin sellaiset tuotteet, jotka olisivat mahdollisimman helppo ja nopea asentaa. Iloksemme valikoimastamme löytyi näiden kriteerien mukaisia tuotteita. Mm. seuraavat sisustusrakentamisen tuotteet:

 

 

Seinämateriaalina on ART Sisustuslevy (11x616x2800mm), joka voidaan asentaa suoraan seinän ruoteiden päälle. Pohjatöiltä säästytään sekä saadaan nopeasti ja helposti valmista seinäpintaa. Taitelistat tai nurkkalistat viimeistelevät huoneiden nurkkaukset.

 

Kuvan makuuhuoneessa käytetyt tuotteet:

 • ART sisustuslevy 11x616x2800mm HDF TALVI Kelohonka (tehosteseinä) ja Kosteudenkestävä Valkoinen
 • Nurkkalista 22x22x2750 MDF Kosteudenkestävä Valkoinen

 

 

Kattomateriaalina on Maler MDF sisustuspaneeli, joka on myös helppo ja nopea asentaa lyhyen pituutensa (2070 mm) sekä ympäriponttauksensa ansiosta. Sisustuspaneelin sävyyn on valittu sävyltään vastaava kattolista.

 

Kuvan olohuoneessa käytetyt tuotteet:

 • Maler sisustuspaneeli 8x315x2070 MDF Puhdas Valkoinen
 • Kattolista CITY 50x50x2750 MDF Puhdas Valkoinen
 • Seinät: ART sisustuslevy 11x616x2800mm HDF TALVI Kelohonka ja Kosteudenkestävä Valkoinen

 

 

Oviseteillä sekä uniikkikarmeilla ovien sekä ikkunoiden pielien viimeistely on myös vaivatonta. Ovisettien peitelistoissa on valmiit jiiraukset, eli asentaminen tapahtuu niin, että mahdollinen ylimääräinen mitta vain sahataan pystylistan alapäästä ja kiinnitetään listat. Uniikki-karmeissa on patentoitu kiinnityssysteemi, jossa listat painetaan paikoilleen – ilman naulaamista!

 

Kuvan makuuhuoneessa käytetyt tuotteet:

 • Ovisetti- ja karmi UNIIKKI 12×42 MDF Valkoinen
 • Seinät: ART Sisustuslevy 11x616x2800mm HDF TALVI Usva (tehosteseinä) ja Kosteudenkestävä Valkoinen
 • Katto: Maler Sisustuspaneeli 10x195x2070 MDF Kide Tuomi – Kattolista CITY 30x30x2750 MDF Kide Tuomi

 

 

Lisäksi sisustuksen yksi tärkeimmistä lähtökohdista oli se, että tuotteet on valmistettu Suomessa ja laadukkaista raaka-aineista. Malerin MDF listoille ja paneeleille sekä puisille listoille ja paneeleille on myönnetty Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeus merkiksi Suomessa valmistetuista tuotteista. Puutuotteemme on valmistettu kotimaisesta PEFC-sertifioidusta männystä tai kuusesta. MDF ja HDF-tuotteillamme on lisäksi rakennusmateriaalien paras päästöluokitus M1.

 

Kuvan saunassa käytetyt tuotteet:

 • ART Sisustusvaneri 12x190x2485 SPA Hiili
 • Varjolista AAVA 16x19x2700 Mänty SPA Hiili

 

 

Yleisesti ottaen pintamateriaalien sävyiksi asuntoihin valittiin pääasiassa valkoista ja vaaleaa helpottamaan muuta sisustamista sekä tuomaan valoisuutta, mutta myös voimakkaampia tehostesävyjä tuomaan persoonaa sekä ajankohtaisia trendejä. Lisäksi vaaleiden sävyjen puunsyykuvioinnilla saatiin tuotua elävyyttä pintoihin, kuten tässä suloisessa lastenhuoneessa.

 

Kuvan lastenhuoneessa käytetyt tuotteet:

 • ART Sisustuslevy 11x616x2800mm HDF KAISLA Sara
 • Jalkalista SIRU 16x65x2750 MDF Valkoinen

 

 

Kaiken kaikkiaan oli hienoa päästä viimeistelemään asuntojen lähes kaikki sisäpinnat Malerin tuotteilla ja sitä kautta näyttämään, kuinka laaja ja monipuolinen sisustusrakentamisen tuotevalikoima meiltä löytyy!

 

 

Kuvat: Antti Nyman Photography Oy