Kouvolan Asuntomessut ja sisustustrendit

Kouvolan Asuntomessut on päättyneet, ja monikin taho on käynyt läpi messujen sisustuksellista antia. Lisäsimme oman panoksemme mukaan, ja koostimme yhteenvedon siitä, mitkä sisustustrendit nousivat eniten esiin messuilla. Alla listattuna siis Asuntomessujen  Top4 -sisustustrendit!

1. Neutraali pohja – käytännöllistä ja tyylikästä!

Neutraalit valinnat pohjamateriaaleissa pitävät edelleen pintansa. Valkoinen ja sen eri sävyt ovat klassisia vaihtoehtoja, jotka kestävät ajan kulumista. Muuhun sisustukseen ja kalustukseen on helppo tehdä päivityksiä vuosien ja trendien vaihtuessa, kun pohjamateriaalivalinnat eivät ole liian sitovia tiettyihin sisustussuuntauksiin tai -väreihin. Toisaalta neutraali pohja sallii rohkeidenkin värien käytön muussa sisustuksessa, esimerkiksi tehosteseinissä, kalusteissa ja muissa sisustuksen yksityiskohdissa.

 

Kuvat (vasen & yläoikea): Malerin valkoinen 160mm leveä MDF-kattopaneeli yhdistyy neutraalina elementtinä Jukkatalon Aina-messukohteen sisustuksessa trendikkäisiin vihreään ja beigeen.

Kuva (alaoikea): Malerin 160mm leveä kattopaneeli

2. Irrottelua väreillä – piristävää ja rohkeaa!

Asuntomessuilla nähtiin rohkeaa värien käyttöä. Voimakkaat värit – metsänvihreä, sametinsininen ja jopa kirkas punainen – ovat palanneet sisustukseen vuosien tauon jälkeen. Värit eivät ole enää pelkästään pirskahduksina muun vaalean sisustuksen keskellä, vaan jopa isommat pinnat voidaan sisustaa voimakkain värisävyin.

 

Kuva (vasen): Jukkatalon Aina-messukohteessa makuuhuoneessa seiniin oli maalattu syvän tummansininen sävy. Malerin valkoinen 160mm leveä kattopaneeli yhdessä muun vaalean sisustuksen kanssa toi huoneeseen valoisuutta.

Kuva (yläoikea): Pari vuotta sitten pidetyillä loma-asuntomessuilla Maler-talossa oli käytetty tehostevärinä oranssia.

Kuva (alaoikea): Malerin toimitusmyyntipaneelit voi sävyttää haluamaansa väriin.

3. Luonnollista ja vehreää

Luonnonmateriaalit nousevat esiin yhtenä suurena trendinä sisustuksessa. Tämän huomasi etenkin siinä, että puu on materiaalina palannut sisustukseen. Puupintoja ei enää peittomaalta valkoiseksi, vaan annetaan rohkeasti puun oman sävyn, puunsyiden sekä oksankohtien näkyä sisustuksessa. Erilaiset rimoitukset ovat myös trendikkäitä seinän ja katon paneloinnissa. Viherkasvit saavat valloittaa kukkaruukkujen lisäksi myös seinäpinnat.

 

Kuva: Jukkatalon Aina-messukohteessa vihreitä kasveja oli paitsi ruukuissa mutta myös seinän tapetissa.

 

Kuva (vasen): Malerin sormipaneeli

Kuva (oikea): Malerin valeurallinen paneeli

4. Struktuuripintaa – mielenkiintoista ja hauskaa!

Seinissä näkyi Asuntomessuilla erilaisia kohokuvioisia struktuuripintoja. Paneelit voivat olla ohuempaa tai paksumpaa rimaa luoden näin mielenkiintoisia seinäpintoja (ks. kuvat yllä). Paneeleissa itsessään voi myös olla seinäpintaa elävöittäviä struktuureita. Lisäksi paneeleiden erilaisilla ladontamalleilla, kuten tiili- tai kalanruotokuvioilla, saatiin luotua kuvioita seinään. Muissakin seinämateriaalivalinnoissa oli rosoisuutta tuovaa struktuuria.

 

Kuva (vasen): Aaltokuvioinen struktuuripaneeli pari vuotta sitten pidetyillä loma-asuntomessuilla Maler-talossa.

Kuvat (oikea): ART Sisustuslevyissä löytyy erilaisia, pintoja elävöittäviä struktuureja. Kuvassa sävyt Juutti Aitta ja Kaisla Ruoko

 

Artikkelin kuvat:

Jukkatalo: Aina-messukohde | Kuvaaja: Jenni Moilanen

Malerin kuva-arkisto